Посланичка питања

Посланици дела опозиције питали су ко је овластио председника Србије Александра Вучића да преговара о Косову и Метохији у Бриселу и када је промењен формат преговора, јер се сада, како кажу, разговара о правно-обавезујућем споразуму, а не о спровођењу раније потписаних споразума.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић питао је Вучића зашто није обавестио јавност да је промењен формат бриселских разговора и позвао га да каже да никада неће потписати правно-обавезујући споразум са Приштином и да КиМ неће добити столицу у Уједињеним нацијама.

"Али он то не може да каже, јер је јасно да о томе преговара", рекао је Обрадовић и додао да ће "Вучић продати КиМ да би остао на власти".

Обрадовић је питао на основу ког овлашћења Вучић води "тајне преговоре о судбини КиМ", те упитао да ли је Влада Србије подређени орган.

"Ово је комплетно рушење Устава", тврди Обрадовић.

Посланик СРС-а Александар Шешељ питао је председника Вучића, имајући у виду његово мишљење да је замрзнути конфликт за КиМ најгоре решење, да ли ћемо "одмрзнути" ситуацију и у Војводини и Рашкој.

"Где је та црвена линија по питању заштите наших националних интереса", питао је Шешељ.

Посланица Татјана Мацура је такође питала да ли постоји документ којим је Вучић овлашћен да у име грађана учествује у преговорима у Бриселу и додала да не би било лоше да председник државе поднесе извештај шта се налази на преговарачком столу.

Посланик Нове Србије - Покрета за спас Србије Ђорђе Вукадиновић имао је готово исто питање са којим овлашћењем, односно платформом Вучић учествује у Бриселском дијалогу, те приметио да су у косовској делегацији поред председника Хашима Тачија присутни и председник владе и председник скупштине.

"Посланици Скупштине Србије не знају о чему се разговара него морају да читају између редова из таблоида, а наретко и из приштиснких медија", рекао је Вукадиновић и упитао Министарство спољних послова за коментар поводом изјаве високих руских представника који се противе правно-обавезујућем споразуму са Приштином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се