Вучић и Етингер о европским интеграцијама и фондовима ЕУ

Председник Александар Вучић састао се са европским комесаром за буџет и људске ресурсе Гинтером Етингером са којим је разговарао о европским интеграцијама, фондовима Европске уније и заједничким пројектима.

Александар Вучић је истакао да је Србија спремна да искористи позитиван тренутак отворен стратешким документом Европске комисије о кредибилној политици проширења на Западни Балкан, нагласивши да нови предлог буџета ЕУ представља добар пример, чије би елементе требало искористити, попут оних који се тичу додатних улагања у иновације, инфраструктуру и пољопривреду. 

Додао је да је веома важно и то што садашњи предлог буџета подразумева и значајно повећање издвајања за претприступну помоћ кандидатима и потенцијалним кандидатима. 

Вучић је нагласио да очекује снажнији наставак подршке Европске комисије за убрзање процеса преговора о приступању, истакавши да из Извештаја Европске комисије јасно произилази да Србија спроводи бројне политичке и економске реформе.

Председник је изразио спремност да, у складу са оценама и препорукама представљеним у Извештају, приступи даљим реформама.

Европски комесар за буџет и људске ресурсе Гинтер Етингер рекао је да је веома важно да зна шта су очекивања Србије у погледу европских фондова.

"Имамо конструктивне односе и без обзира на различите изазове и препреке Србија, уз свесрдну подршку Европске комисије, успешно и континуирано напредује на свом европском путу", закључио је Етингер, пренела је Прес-служба председника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво