Административни одбор: Скупштина да констатује оставку Омеровића

Административни одбор предложиће Скупштини Србије да констатује оставку посланика СДПС-а Меха Омеровића, одлучено је на седници тог одбора.

Извештај о Омеровићевој оставци је усвојен једногласно.

Омеровић је оставку на место посланика поднео после случаја на аеродрому у Франкфурту када је из "дјути фри шопа" изашао, а да није платио козметику.

Мехо Омеровић је у јавност изашао са образложењем да је "због стомачних проблема" морао брзо да изађе из продавнице у коју се, каже, касније вратио да плати, али га је тада привела полиција.

Једини који је дискутовао о Омеровићевој оставци на седници одбора био је Милорад Мирчић из СРС-а који је рекао да није реч о "моралном чину посланика" већ је, каже, његова оставка била изнуђена притиском јавности и у самом парламенту.

"Надамо се да ће пример подстаћи и оне који се баве и тежим криминалом од крађе парфема...", рекао је Мирчић, наводећи да ће радикали до краја мандати вршити притисак на оне који су "украли мандате у парламенту" да поступе у складу са вољом грађана.

Посланичке групе у парламенту, каже Мирчић, ничу као печурке после кише.

"Ми смо инсистирали да Мехо буде смењен. Видите да је требало одређено време, али је на крају било успешно, а сада ћемо вршити притисак на оне који су украли мандате да их врате", рекао је Мирчић.

Омеровића оставка је у писарницу парламента стигла 17. јула, а инцидент у Франкфурту који га је "коштао" мандата се догодио 30. маја 2018. године.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво