Тачи: Русија ће променити став према Приштини

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи тврди да ће Русија променити став о Косову када, како је рекао, буде постигнут договор са Београдом.

Хашим Тачи је, како преноси портал Koha.net, рекао да је позиција Русије позната, те да је о томе разговарао током недавног сусрета са руским премијером Дмитријем Медведевим у Анкари.

Медведев му је, према његовим речима, рекао да ће, уколико Београд и Приштина постигну договор, став Русије бити у складу са тим договором.

"Ту нема никаквих новина, то је нешто што је познато и не мислим да ће Русија имати другачији однос према Србији од оног какав је данас. Дошли смо до споразума Косова и Србије о нормализацији, помирењу и узајамном признавању. Противницима независности стално поручујемо да нас не могу зауставити на путу ка чланству у ЕУ, НАТО и Уједињене нације", рекао је Тачи, пренела је Koha.net.

Говорећи о трансформацији КБС у оружане снаге, Тачи је рекао да је добро што је, упркос препрекама, надлежно министарство изнело јасан став да ће они, како је рекао, који напусте КБС аутоматски бити изопштени из косовске војске.

"Желимо да успоставимо професионалну војску, мултиетничку и по стандардима НАТО-а, тако да било ко, ко покуша да то заустави из Београда, неће моћи да заустави евроатлантску будућност Косова, успостављање војске и мултиетничност ове нове силе на Косову. Добро је да преко 10 одсто састава КБС чине мањинске заједнице, око пет одсто су Срби, 30-40 су остали и многи други ће још бити интегрисани. Ми ћемо ту бити заједно и радити на изградњи Косова и нико неће бити у стању да стави вето на тај процес", рекао је Тачи.

Тачи, међутим, није коментарисао ослобађање Срба, припадника КБС и саопштење руског министарства спољних послова у вези са тим.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво