Харадинај: Позвао сам Српску листу да се врати у владу

Рамуш Харадинај наводи да је позвао представнике Српске листе да се врате у владу, те да је са представницима те листе разговарао о коалиционом договору и безбедносној ситуацији.

Рамуш Харадинај наводи да је разговарао са Гораном Ракићем и Миланом Радојчићем и да им је рекао да би било добро да се врате у владу.

"Са председницима Српске листе Гораном Ракићем и Миланом Радојчићем, који сада има политичку функцију у Српској листи разговарао сам о партнерству и проблемима које имају. Рекао сам им да би било добро да се врате у владу. Њхово одсуство не штети Косову, већ само њима", рекао је Рамуш Харадинај на конференцији за новинаре, пренели су приштински медији.

Српска листа је након последњих парламентарних избора помогла формирање Харадинајеве владе, али је из ње изашла крајем априла, након што ни после пет година власт у Приштини није урадила ништа по питању формирања заједнице српских општина, што је саставни део Бриселског споразума.

Коментаришући оставке појединих српских припадника у Косовским безбедносним снагама (КБС), Харадинај је, након седнице владе, рекао да је "Косово отворено за све Србе", те да, како је навео, "неће дозволити да неко прети припадницима КБС-а".

Наводи се и да је на функцију секретара у Министарству за заједнице и повратак у наредне три године изабран Ненад Стојчетовић.

Коментаришући, како се наводи, наводну резолуцију његове странке, Алијансе за будућност Косова у којој стоји да процес дијалога са Београдом треба зауставити до коначне одлуке о визној либерализацији за Приштину, Харрадинај је рекао да очекује позитивну прпоруку Европског парламента по том питању и да о тој резолуцији неће бити расправе у косовској скупштини.

Очекује, да Европски парламент и владе земаља Европске уније 17. или 18. јула ове године дати позитивну препоруку за укидање виза грађанима Косова.

"Препорука ће бити позитивна. Објављивањем препоруке посао неће бити завршен. Молим медије, политичке партије и цивилно друштво да нам не отежавају овај процес. Чека нам још много посла, јер ће одлуку донети парламент, и одлука сваке владе је независна. Што се захтева посланичке групе Алијансе тиче, тај захтев неће ући у прецедуру, јер ће препорука бити позитивна", додао је Харадинај.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара