Директор Уницефа у Србији у опроштајној посети код Михајловићеве

Потпредседница Владе Зорана Михајловић примила је у опроштајну посету директора Канцеларије Уницефа у Србији Мишел Сен Лоа и том приликом је захвалила на подршци и помоћи Србији свих претходних година.

"Пројекти које смо заједно реализовали, пре свега у области раних дечијих бракова и родне равноправности, од великог су значаја за нашу земљу", рекла је Зорана Михајловић и пожелела успех Сен Лоу у новим пословним подухватима.

Мишел Сен Ло је захвалио Михајловићевој на посвећеном и преданом раду када је побољшање положаја жена и деце у питању, рекавши да су жене огроман потенцијал који може допринети економском развоју сваке земље, саопштено је из кабинета потпредседнице Владе.

"Насиље над женама, рани дечији бракови и ране трудноће су теме које ме као људско биће, оца и професионалца погађају. Драго ми је да ћете пружити подршку Националној коалицији за превенцију и сузбијање раних бракова, коју је иницирао Уницеф недавно", рекао је Сен Ло.

Додао је да министарку види као лидерку која тај процес може да води.

На састанку је било речи и о Истраживању о вишеструким показатељима положаја жена и деце (МИЦС) које Србија реализује по шести пут.

Саговорници су се сложили да ће Србија кроз МИЦС добити вредне податке о положају жена и деце у Србији, посебно из ромске популације, који ће јој помоћи у креирању јавних политика и мера да се њихов положај побољша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво