Амбасадорка Аустралије: Позитивни сигнали Србије инвеститорима

Председница Владе Ана Брнабић примила је у опроштајну посету амбасадорку Аустралије у Београду Џулију Фини, која је оценила да Србија напорима у спровођењу реформи и модернизацијом државе шаље позитивне сигнале страним инвеститорима.

У разговору о актуелним билатералним односима две земље и могућностима њиховог даљег унапређења, председница владе указала је на то да се сарадња на економском плану и заједничким пројектима креће у добром смеру, али да постоје знатно већи потенцијали, које заједничким напорима и ангажовањем треба искористити.

Брнабићева је посебно истакла резултате компаније "Рио Тинто" у развоју рударских пројеката, пре свега пројекта "Јадар" значајног, како за локални развој, тако и за целокупну привреду Србије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Амбасадорка Фини оценила је да Србија напорима у спровођењу реформи и модернизацијом државе шаље позитивне сигнале страним инвеститорима, те да очекује да ће овакве позитивне промене утицати и на повећање броја аустралијских компанија на српском тржишту.

Саговорнице су оцениле да су економија и култура области којима у будућности треба посветити више пажње, а указано је и на важност интензивнијег политичког дијалога на високом нивоу.

Премијерка Брнабић захвалила је амбасадорки Фини на њеном личном доприносу унапређењу билатералне сарадње током мандата у Србији и пожелела и у будућности много успеха на професионалном и личном плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво