Ђорђевић са представницима Светске банке

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Светске банке о промовисању и активностима у области родне равноправности на националном и регионалном нивоу.

Том приликом министар Ђорђевић истакао је да су сви закони у Србији антидискриминаторни и да Србија има много боље резултате у тој области него друге земље у региону.

"Србија сарађује са Шведском и другим скандинавским земљама у жељи да достигне светске стандарде у свим областима, да напредујемо по сваком питању, а поготово када је реч о равноправности полова.

Тренутно радимо на изради Закона о родној равноправности, у сарадњи са Шведском, за коју сматрамо да је у томе најбоља и да има највеће стандарде, а у току су и измене и допуне Закона о спречавању дискриминације", рекао је Ђорђевић, саопштено је из Министарства.

Министар је додао да ће се паралелно радити на плану информисања јавности, вођењу медијских кампања и едукације, а све у циљу подизања свести грађана и грађанки о родној равноправности.

Ђорђевић је напоменуо и да је Србија пример како жене могу бити на високим позицијама и да тај посао воде врло успешно, као и да Србија може бити пример и неким земљама ЕУ.

Руководилац програма Светске банке и руководилац тима у посети Србији Марко Хернандез представио је анализе које су потребне за формирање иновативног механизма за равноправност полова и истакао да је област унапређења родне равноправности важна за придружење Републике Србије Европској унији, поготово из поглавља 19 и 23.

број коментара 3 пошаљи коментар
(четвртак, 12. јул 2018, 18:37)
anonymous [нерегистровани]

beograd

Srbija treba da se ugleda na zemlje koje su u tim sferama na najvisem nivou.

(четвртак, 12. јул 2018, 18:08)
anonymous [нерегистровани]

Posao

Samo neka se radi, ko radi ne boji se gladi!

(четвртак, 12. јул 2018, 16:25)
anonymous [нерегистровани]

slika

Ovo je veliki pokazatelj da se Srbija na bolje menja, i da će u dogledno vreme postati moderna i ekonomski razvijena država.