РИК о избору чланова националних савета

Републичка изборна комисија одлучила је о изменама и допунама Упуства за спровођење непосредних избора за чланове националних савета националних мањина.

Како је речено на седници РИК-а, очекује се да Министарство државне управе и локалне самоуправе изборе за чланове националних савета националних мањина распише крајем августа.

Чланови РИК-а одлучили су да се штампање гласачких листића и другог изборног материјала обавља у Службеном гласнику, а донета је и одлука о покретању поступка јавне набавке вредне 2,5 милиона динара, која се односи на преводилачке услуге за потребе спровођења избора за чланове националних савета националних мањина.

Поступак јавне набавке спровешће Комисија за јавну набавку, а средства су предвиђена у републичком буџету за 2018. годину.

Редовни избори за чланове националних савета националних мањина одржавају се сваке четири године, колико према Закону о националним саветима националних мањина траје мандат једног сазива националног савета.

Законом је прописано да се редовни избори за све националне савете одржавају истовремено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи