Марковић: Нису осуђени они који су починили злочине над Србима

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, изјавио је поводом годишњице дешавања у Сребреници 1995. године, да су Хашки трибунал и Суд у Београду судили одговорнима за ратни злочин у Сребреници, али да ни Хашки трибунал ни судови у Сарајеву, Загребу и Приштини нису осудили најтеже ратне злочинце који су починили највеће злочине над српским народом од Другог светског рата.

"Од породице Зец у Загребу, до Косова и Метохије нико није одговарао за злочине над Србима на простору бивше Југославије. Сребреница није геноцид, али Олуја јесте. За разлику од Сребренице, у Олуји је по наређењу тадашњег председника Хрватске Фрање Туђмана, протерано сво српско становништво из тадашње Републике Српске Крајине. Они који су остали су побијени, а сви градови и села у којима су живели Срби запаљени и уништени", навео је Марковић у писаној изјави достављеној медијима.

Марковић је запитао како се то то зове када неко протера или побије све припаднике једног народа и уништи му сву имовину.

То се, указао је, десило у Хрватској, на Косову и Метохији, као и у Босни и Херцеговини ван Републике Српске. Марковић је позвао Бакира Изетбеговића да одговори на питање где су Срби из Сарајева и осталих градова на подручју Федерације БиХ и шта се са њима дешавало од 1992. до 1995. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи