Управљачки тим одбацио наводе Зерија

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина (ЗСО) одбацио је као нетачно писање приштинских медија да је тај тим предао привременим приштинским институцијама Нацрт статута Заједнице српских општина на Косову и Метохији и истичу да су им само проследили извештај о њиховом досадашњем раду.

У саопштењу Управљачког тима се наводи да се тај извештај, иначе, редовно доставља посредством надлежног Министарства администрације локалне самоуправе, ради информисања о динамици активности тог тима.

Приштински Зери, позивајући се на изворе и из косовске владе пише да је Управљачки тим привременим приштинским институцијама предао нацрт статута ЗСО, који је, како кажу, у суротности са косовским законима и препорукама косовског уставног суда, те да због тога он неће бити прихваћен.

Извори из косовске владе су наводно за Зери потврдили да је Управљачки тим саставио, како наводе, протиуствани и противзаконски нацрт за Асоцијацију/ЗСО и да је то разлог што га неће прихватити.

"Послове на изради нацрта статута Заједнице обавља у складу са мандатом који му је поверен бриселским договорима и радни текст нацрта ће представити, онако како је предвиђено, у Бриселу, прво одборима за имлементацију Београда и Приштине, а затим и у дијалогу на високом нивоу", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се Управљачки тим у свом раду ослања на резултате бриселског дијалога и Европску повељу о локалној самоуправи, о чему је на јучерашњем састанку обавештена и делегација Мисије ОЕБС-а.

"У досадашњем раду имали смо разговоре са низом струковних експертских група, представницима локалних самоуправа, као и ресорних министарстава, и као стручно тело, са јасно дефинисаним мандатом и овлашћењима, сматрамо да је сваки покушај политизације наших активности контрапродуктиван и да штети процесу дијалога Београда и Приштине", стоји у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи