Церар: Европа целовита тек са свим државама региона

Словеначки премијер Миро Церар је на самиту ЕУ-Западни Балкан, који је одрžжан у Лондону у оквиру Берлинског процеса, рекао да жели да све држžаве кандидаткиње за чланство ЕУ реформама и међусобном сарадњом испуне услове за чланство.

Церар је поручио да ће Унија бити целовита тек онда кад се у њу укључе све дрžжаве региона.

"То ће осигурати и стабилност и будућност региона", додао је Церар, објавила је прес-служба словеначког премијера у саопштењу за јавност, преноси Хина.

Од дрžжава у региону очекује се у првом реду да наставе с одговорним процесом реформи и да испуне услове за чланство, додао је Церар и истакао потребу владавине права у свим дрžжавама кандидаткињама, као и добре међусобне односе како би се регион стабилизовао.

Церар је посебно нагласио потребу сарадње дрžжава у југоисточној Европи на подручју "миграција, сузбијања трговине људима, борбе против организованог криминала и корупције".

Према његовим речима, то је и за Европску унију и за Западни Балкан кључно питање.

Церар је напоменуо да је задовољан шšто ће на словеначку иницијативу доћи до појачане сарадње полиција и безбедносних слуžби у региону и до међусобне размене информација о тим појавама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво