Брнабићева на Самиту о Западном Балкану

Председница Владе Србије Ане Брнабић учествоваће на Самиту о Западном Балкану у Лондону.

Самит у Лондону окупиће лидере Западног Балкана и највише европске званичнике, који ће разговарати о економској сарадњи са фокусом на региону, безбедности и изазовима мигрантске кризе, будућности "Берлинског процеса", као и о актуелним политичким дешавањима у региону, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

На Самиту, чији је домаћин британска премијерка Тереза Меј, учествују и немачка канцеларка Ангела Меркел, аустријски канцелар Себастијан Курц, висока представница Европске уније за спољну и безбедносну политику Федерика Могерини, европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, председник Европске инвестиционе банке Вернер Хојер, председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти и други европски званичници.

После званичног завршетка Самита о Западном Балкану, за све шефове делегација биће уприличен пријем, чији ће домаћин бити Чарлс, Принц од Велса.

Први Самит о Западном Балкану у оквиру "Берлинског процеса", који је иницирала немачка канцеларка Ангела Меркел, одржан је 2014. године у Берлину.

Прошлогодишњи Самит о Западном Балкану одржан је у Трсту, док ће се следећи бити одржам 2019. године у Пољској.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи