Михајловићева и амбасадор Црне Горе о инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с амбасадором Црне Горе у Србији Браниславом Мићуновићем, о заједничкој подршци реализацији инфраструктурних пројеката од стратешког значаја за две земље.

"Изградња инфраструктуре која нас повезује са суседима је за Србију приоритет, а Црна Гора је важан партнер у том послу. Поред изградње Коридора 11, који ће нас боље повезати у друмском саобраћају, Србија планира и наставак реконструкције барске пруге, како бисмо добили и ефикаснију железничку везу са Црном Гором и Луком Бар", рекла је Михајловићева. 

Михајловићева и Мићуновић разговарали су и о закључивању Меморандума о сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између две земље, који ће омогућити интензивнију сарадњу у вези с реализацијом конкретних пројеката од стратешке важности за обе земље, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

"Коридор 11 је тренутно највећи инфраструктурни пројекат у Црној Гори и један од највећих у Србији и логично је да између ресорних министарстава постоји свеобухватна сарадња, размена информација и узајамна подршка која ће омогућити бржу реализацију пројекта", навела је Михајловићева, која би ускоро требало и да се састане с министром саобраћаја и поморства Црне Горе у Подгорици.

Како је додала, унапређење сарадње у овој области важно је и за спровођење препорука које произлазе из Уговора о Транспортној заједници и Агенде повезивања, а које су важне за привредни раст и несметано кретање људи и робе у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се