Вучић са Митрофановом, захвалност за подршку Русије у Унеску

Председник Вучић састао се са директорком руске Федералне агенције за послове ЗНД, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Елеонором Митрофановом, са којом је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону, као и о културној, научној и образовној сарадњи.

Александар Вучић захвалио је на помоћи коју је Елеонора Митрофанова пружила Србији на дужности амбасадора Руске Федерације у Унеску, када је спречено чланство Косова у овој међународној организацији.

Захвалио је и на помоћи Руске Федерације у завршетку радова на Храму Светог Саве, на спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања, што сасвим сигурно представља и симбол успешне сарадње двеју земаља.

Вучић је честитао Митрофановој на одликовању које јој је уручила Српска православна црква, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Током сусрета, председник је истакао да је Србија опредељена за даљи развој политичких односа са Руском Федерацијом, на темељу стратешког партнерства.

Захвалио је на чврстој и доследној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић је нагласио да је Руска Федерација један од стратешких економских и водећих спољнотрговинских партнера Србије, додајући да је Србија заинтересована и за даљу сарадњу у области културе, образовања и науке, наведено је у саопштењу.

Митрофанова је понудила стручну помоћ руских експерата за бржи напредак радова на завршетку храма Светог Саве.

"Духовне везе два народа су основ за развој односа на свим нивоима", нагласила је Митрофанова и предложила што скорије потписивање споразума о сарадњи културних центара двеју земаља.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи