Финска подржава процес евроинтеграција Србије и проширење ЕУ

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Финске у Србији Пертијем Иконеном, који је најавио да ће регион Западног Балкана бити у фокусу и након преузимања председавања Финске Савету Европске уније у наредној години.

У разговору о актуелним питањима Србије на унутрашњем и међународном плану, премијерка Брнабић истакла је да је стратешки циљ Србије прикључење Европској унији, али да су свеобухватне реформе у држави, које је започела претходна, а наставила ова влада, важне, пре свега, за интерес грађана и даљи економски просперитет државе.

Председница Владе оценила је и да су у овом тренутку најважније промене у области правосуђа, додајући да очекује да ће након усаглашавања са препорукама Венецијанске комисије и завршетком реформи у овој области, држава добити јако, независно и одговорније судство, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Амбасадор Иконен рекао је да Финска подржава процес евроинтеграција Србије и проширење Европске уније, наглашавајући да ће регион Западног Балкана бити у фокусу и након преузимања председавања Финске Савету Европске уније у наредној години.

Он је истакао да његова држава има добра искуства када је у питању регионална сарадња, али и борба против корупције и да су то важна искуства која Финска може да пренесе нашој земљи. 

Иконен је похвалио посвећеност Владе Србије и премијерке у успостављању е-владе, истичући да је транспарентност јавне управе најефикаснији вид борбе против корупције.

На састанку је разговарано и о области владавине права и напретку Србије у поглављима 23 и 24, као и изради Медијске стратегије, као важног документа за регулисање медијских слобода, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи