Вучић разговарао са Меркеловом o региону и мигрантској кризи

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са канцеларком Савезне Републике Немачке Ангелом Меркел о ситуацији у региону и мигрантској кризи. Вучић и Меркелова разговарали су и о наставку дијалога Београда и Приштине и сагласили се да је очување мира и постизање компромисног решења од кључног значаја за обе стране.

Председник Вучић је рекао канцеларки Меркел да сматра да су Регионална економска зона и изградња ауто-пута Ниш–Приштина од великог значаја за Западни Балкан и замолио је да својим ауторитетом и угледом убрза реализацију тих пројеката, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије. 

Вучић је посебно издвојио Регионалну економску зону као пројекат од кључног значаја за будућност Србије и целог региона, јер би на тај начин привукли више инвестиција и убрзали проток људи, робе, капитала и услуга. 

Двоје саговорника су о регионалној сарадњи разговарали уочи Самита Берлинског процеса у Лондону, како би сагледали могуће резултате Самита и њихову примену на Западном Балкану у циљу унапређења сарадње у региону.

Председник Вучић захвалио је канцеларки Меркел што је својом иницијативом за покретање Берлинског процеса значајно допринела миру и стабилности Западног Балкана.

Председник и канцеларка разговарали су и о наставку дијалога Београда и Приштине и сагласили се да је разговор неопходан и да је очување мира и постизање компромисног решења од кључног значаја за обе стране.

Вучић и канцеларка разговарали су и о мигрантској кризи, као и о мерама које је Србија предузимала и предузима, како би наставила своју одговорну политику према том питању.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво