Вучић: Међусобно уважавање Србије и Индије

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Републике Индије Нариндер Чаухан, којој је захвалио што је својим дипломатским умећем и посвећеним радом, током мандата у Београду, оставила трајан траг у историји традиционално добрих веза двеју земаља, учинивши их још садржајнијим.

Александар Вучић је нагласио да односе Србије и Индије карактерише међусобно уважавање и висок степен подршке у најважнијим областима, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Вучић је изразио задовољство што је имао част да као премијер, уз велико ангажовање амбасадорке Чаухан, прошле године борави у Индији, што је била прва посета једног високог званичника из Србије после тридесет година. 

Председник Вучић је замолио амбасадорку Чаухан да пренесе његове поздраве премијеру Модију и рекао да је био импресиониран резултатима које Индија постиже у развоју привреде и примени савремених технологија, што је свакако одраз успешних мера Владе, али и знања и марљивости индијских радника и стручњака.

Такође је нагласио да га радује што ће потпредседник Индије у септембру посетити Србију, чиме ће односи двеју земаља наставити да јачају, како кроз политички дијалог, тако и кроз економску сарадњу.

Вучић је истакао да се напредак у међусобним односима види и кроз долазак индијске компаније ТАФЕ, која ће наставити производњу у српској фабрици за производњу трактора ИМТ.

Амбасадорка Чаухан је рекла да су индијске компаније задовољне условима пословања на српском тржишту и да се нада да ће њихово искуство дати подстицај и другим компанијама да улажу у Србији. Она је истакла и то да је током боравка у Београду имала велику подршку и помоћ државних институција, као и да је свуда у Србији наилазила на добар пријем и отворена врата.

Председник Србије је захвалио на доследној политици Индије и принципијелном ставу да поштује суверенитет и територијални интегритет Србије, чиме на најбољи начин манифестује улогу чувара и градитеља праведнијег светског поретка, заснованог на поштовању међународног права.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи