Брнабић: Влада ће "чувати леђа" Вучићу у дијалогу

Премијерка Ана Брнабић рекла је у Софији да је дијалог Београда и Приштине потпуно транспарентан и да је Влада Србије један тим са председником Србије Александром Вучићем коме ће "чувати леђа" у том дијалогу.

Ана Брнабић је, на коментар и питање новинара да је косовска влада проследила извештај о дијалогу са Београдом косовској скупштини и да ли Влада Србије планира да састави такав извештај, рекла да није видела потребу да прави било какав извештај.

Брнабићева је рекла да ће скупштина у потпуности бити укључена и информисана о свим важним догађајима и одлукама које треба да се донесу.

"Наш дијалог је у потпуности транспарентан, нисам видела било какву потребу да правим посебан извештај. Ја сам рекла, ми смо један тим са председником Републике и ја сам стално разговарам са њим о нашем дијалогу. Ми ћемо њему чувати леђа у овом дијалогу, бићемо увек уз њега, јер води храбру иницјативу, пре свега одговорну, јер је показао храброст да не остављамо замрзнут конфликт генерацијама иза нас", рекла је Брнабићева.

Да ли ћемо успети у томе, како каже, зависи од много фактора, али је важно да имамо политичко вођство које жели да решава проблеме.

На питање о односима са Бугарском, Брнабићева је рекла су они јако добри и да две земље имају велики број заједничких пројеката.

"И председник Србије и ја имамо одличан однос с премијером Бугарске Бојком Борисовим. Ми смо имали пре само неколико недеља и посету председника Румена Радева Србији, тако да смо стварно задовољни", рекла је Брнабићева.

Рекла је да имамо много заједничких пројеката и да је у свом обраћању данас током самита рекла да су пројекти које имамо у оквиру иницијативе 16+1 пројекти који нису важни само за Србију, пошто спајају регион.

"У том смислу са Бугарском имамо и завршетак источног крака Коридора 10 ка Бугарској, имамо железничку инфраструктуру и пругу Ниш–Димитровград, имамо гасну интерконекцију Ниш–Димитровград, имамо пуно заједничких пројеката и добру сарадњу", истакла је премијерка.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво