Ана Брнабић са Ли Кећангом и Бојком Борисовим у Софији

Премијерка Ана Брнабић састала се са кинеским и бугарским премијером, Ли Кећангом и Бојком Борисовим, са којима је разговарала о пројекту "Smart transport" који "Хуавеи" имплементира са Градом Београдом. Потврда свевременог челичног пријатељства Србије и Кине, наводи се на "Твитер" налогу српске премијерке.

Ана Брнабић учествује на седмом Самиту Кине и 16 земаља источне и централне Европе у Софији.

Председница Владе Србије и премијер Бугарске Бојко Борисов оценили су раније дана да се политички и економски односи два суседа стално унапређују, а као посебно важну истакли су сарадњу у области трговине, инфраструктуре и енергетике.

Премијери Србије и Бугарске први су имали билатерални сусрет уочи почетка седмог Самита, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Сарадња Србије и Бугарске посебно је интензивирана у области енергетике. Брнабићева је истакла да је нарочито значајно потписивање Меморандума о разумевању о пројекту изградње гасног интерконектора Бугарска-Србија.

"Изградња гасовода Ниш-Димитровград један је од приоритетних пројеката за Србију, којим ћемо обезбедити изворе и сигурност снабдевања и наше земље и Бугарске", нагласила је Брнабићева.

Брнабићева и Борисов разговарали су о актуелним инфраструктурним пројектима. Интензивно се ради како би до краја године била завршена изградња источног крака Коридора 10.

Модернизација пруге Ниш-Димитровград треба да започне крајем ове или почетком 2019. године, што ће омогућити боље повезивање две земље.

Том приликом Брнабићева је захвалила бугарском премијеру што је питање проширења ЕУ поново стављено на агенду Уније.

"Захвални смо на снажном залагању Бугарске да ово питање буде међу приоритетима њеног председавања Саветом ЕУ, које је управо успешно окончала", рекла је Брнабићева.

Како се наводи у саопштењу, Брнабићева и Борисов разговарали су и о питањима националних мањина. Председница Владе Србије рекла је да је наша земља обезбедила највише европске стандарде за заштиту права припаднике свих националних мањина, укључујући и бугарску мањину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво