ЛДП прикупља потписе за смену директора

Либерално демократска партија најавила да ће почети прикупљање потписа за смену директора клиничких центара Земун, Бежанијска Коса и Звездара.

Шеф одборничке групе ЛДП у Скупштини града Београда Дејан Ранђић рекао је на конференцији за новинаре да ће, паралелно са радом комисије која је формирана како би испитала пословање клиничких центара Земун, Бежанијска Коса и Звездара, почети прикупљање потписа за смену директора те три установе.

Упитан да ли ЛДП сменом три директора условљава останак у градској власти, Ранђић је рекао да то за сада не долази у питање, јер градски секретар за здравство има подршку коалиционог партнера ДС и градоначелника.

"Након конференције за штампу коју су одржали градски секретар за здравство Драгана Јовановић и градоначелник Драган Ђулас немамо дилему да су у питању исти ставови и да са ДС делимо исте вредности", рекао је Ранђић.

На предстојећој седници Скупштине града, заказаној за 15. децембар, на дневном реду биће предлог за смену директора домова здравља "Палилула" и "Звездара", најавио је Ранђић и одбацио наводе да смена тих директора има политичку позадину, наводећи да за то нема основа и да су критеријуми за смену пословне природе, на основу налаза буџетске инспекције спроведене у два дома здравља.

На седници ће се разматрати и доношење одлуке о градској управи чиме ће се стећи услови за завршне кадровске промене у скеретаријатима.

Очекује се да ће од почетка наредне године почети да функционише канцеларија за младе, а да ће се секретаријати за социјалну и дечију заштиту одвојити, рекао је Ранђић и најавио да ће "између 23. и 25. децембра", Скупшитна града разматрати градски буџет, који ће бити рестриктиван, али у правцу одржавања ефикасности и инвестиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи