Ђурић: Ристићева претња је "злочин мржње"

Напад на председника Александра Вучића на Видовдан, кроз претње писмом народног посланика Славише Ристића, није ништа мање него злочин мржње, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне мир и потпише споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић.

Писмо су у целини пренели поједини портали, попут Републике, на својој Фејсбук страници.

Ђурић је у изјави новинарима у Косовској Митровици, где борави поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, казао да Ристићу не само да није свет Видовдан као празник који треба да уједињује Србе, већ је добио налог да се тако понаша.

"То је срамотан злочин мржње који говори сам за себе и колико је некоме стало да, користећи људе који су по имену и презимену Срби, покуша да у тешком тренутку разједини наш народ и додатно ослаби наше позиције у веома тешким околностима када се боримо да очувамо оно што се након владавине таквих као што су Славиша Ристић и слични може очувати", казао је Ђурић.

Подсетио је да је Славиша Ристић, како каже, човек који је у своју средину доводио албанске институције, а сада не преза "да на најсветији српски празник прети смрћу председнику српске државе".

"Српска држава његова очигледно није, пошто да јесте, не би се на тај начин на овај дан који треба да окупља и обједињује све у Србији понашао", казао је Ђурић и додао да му је жао што се на овај начин, по нечијем налогу Ристић понаша.

"Могу само да поручим, одавде из Косовске Митровице, да нас никакве претње, без обзира на то кроз чија су уста пласирана, неће ни поколебати, ни одвратити од наше борбе, јединства, поверења у Вучића који се бори за све људе на КиМ, у Косовској Митровици, али и у Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку и свим српским срединама јужно од Ибра", казао је Ђурић.

Директор владине Кацеларије за КиМ је истакао да овакве претње неће поколебати поверење у Вучића, човека који се бори за српске интересе на КиМ, те да Србију неће поколебати претње убиством од човека који се већ доказао деловањем против интереса Србије и Срба на најсветији празник.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара