Јоксимовић: Подршка Луксембурга за напредак Србије

Министарка за евроинтеграције Јандранка Јоксимовић састала се у Луксембургу са шефом дипломатије ове земље Жаном Аселборном који је том приликом дао подршку Србији за убрзање процеса приступања ЕУ и навео да је Србија кључ стабилности у региону.

"Министар спољних послова Луксембурга је показао да је прави пријатељ проширења , добар познавалац прилика у региону и пријатељ Србије", изјавила је Јоксимовићева.

Министарка је са шефом дипломатије Луксембурга разговарала о рефрмама у Србији, непретку у области владавине права, економској стабилности земљи и ситуацији у региону. 

"Луксембург, као и све друге земље, прате шта се дешава у региону, суштински су заинтересовани за стабилност региона и сматрају да је Србија кључна земља која својом и снагом, одговорношћу и капацитетима јесте сидро стабилности у региону", пренела је Јоксимовићева.

Уз уважавање оваквог става, Јокисмовић је у разговору са Аселборном нагласила да је важно и партнерство свих других земаља региона и да Србија не може сама да продукује стабилност "уколико нема одговора са друге стране".

"Такође сам апострофирала и значајну улогу ЕУ у том процесу која мора да буде и дубље, али и понекада објективније укључена у цео процес", нагласила је Јоксимовићева.

Она је навела да је затражила и добила подршку Луксембурга за убрзање процеса прибилжавања ЕУ.

"Имамо подршку Луксембурга. Замолила сам да до краја године, обзиром на све реформе које ћемо у међувремену спровести, за њихову подршку за сва поглавља за која смо спремни и начело смо добили ту подршку", каже је Јоксимовићева. 

Она је подвукла да су и министар Аселборн и Луксембург увек били врло позитивни и у погледу Србије и даљег приступног процеса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи