Дачић са заменицом генералног секретара Конференције УН о трговини и развоју

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са заменицом генералног секретара Конференције УН о трговини и развоју (УНЦТАД) Изабел Дуран, која је званично отворила 39. регионални курс за земље у транзицији који се четврти пут заредом одржава у Београду.

Ивица Дачић је изразио задовољство због прве посете Изабел Дуран Србији, која представља одличну прилику за вођење разговора на тему разматрања могућности унапређења досадашње сарадње између Републике Србије и Конференције УН о трговини и развоју (УНЦТАД), наведено је у саопштењу.

Дачић се осврнуо и на Оквир развојног партнерства између Србије и Уједињених нација за период од 2016. до 2020. године, којим су обухваћене и активности УНЦТАД-а, у контексту његовог доприноса напорима Владе Србије на унапређењу кључних изазова у економској, социјалној и еколошкој сфери.

Министар је представио напоре и активности Владе Србије на пољу имплементације Агенде Уједињених нација о одрживом развоју до 2030. године, изразивши уверење да ће УНЦТАД, заједно са осталим агенцијама УН, наставити да доприноси достизању Циљева одрживог развоја у Републици Србији.

Изражено је обострано задовољство поводом успешне сарадње између Србије и УНЦТАД-а у организовању поменутог Регионалног курса, у контексту значаја иницијативе за унапређење трговинских политика земаља у транзицији, каже се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи