Линта: Тражити ослобађање Душка Гаћеше

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта затражио је од Министарства правде Србије да упути протест Хрватској због хапшења Душка Гаћеше и затражи да он одмах буде пуштен на слободу.

"Неприхватљиво је да Хрватска већ дуги низ година несметано хапси припаднике војске и полиције бивше Република Српске Крајине и припаднике бивше ЈНА, док су наредбодавци и извршиоци бројних злочина над Србима на слободи и слободно путују широм света", истиче се у писаној изјави Миодрага Линте.

Наводи да је крајње време да надлежни органи у Србији почну са расписују потернице за припадницима хрватске војске и полиције за које постоји оправдана сумња да су наредили, починили или нису спречили бројне злочине над српским цивилима и заробљеницима.

Истиче да хапшење Душка Гаћеше представља наставак хрватске политике застрашивања припадника војске и полиције бивше Републике Српске Крајине.

"За највећи број ухапшених Срба не постоје докази за ратне злочине, али јасно је да Хрватској није циљ утврђивање истине већ цементирање етничког чишћења Крајишника. Због тога Хрватска константно од завршетка рата против крајишких Срба покреће истраге, подиже оптужнице и доноси пресуде у одсуству у циљу спречавања њиховог повратка, ограничавања слободе кретања и отимања имовине", истиче се у писаној изјави.

Душка Гаћешу (44) је на граничном прелазу Батровци ухапсила хрватска полиција због сумње да је починио ратни злочин над цивилним становништвом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво