"Јачање војнотехничке сарадње са Русијом је стратешки циљ"

Министар одбране Александар Вулин састао се са првим замеником директора Федералне службе за војно-техничу сарадњу Русије Андрејом Бојцовим и истакао да је задовољан због јачања сарадње у области одбране између две државе.

Састанак Вулина и Бојцова је уследио по завршетку Трећег заседања српско-руске Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу, започетог 20. јуна ове године. Присуствовао му је и амбасадор Русије Александар Чепурин, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је истакао да му је част што је ове године више пута боравио у Русији где се сусрео са министром одбране Шојгуом и другим руским високим званичницима.

"Стратешки циљ сарадње у области одбране са Руском Федерацијом је даљи развој војноекономске и војнотехничке сарадње. Уверен сам да ће наставак заседања Међувладине српско-руске комисије за војнотехничку сарадњу додатно допринети јачању свеукупних односа између наших држава", поручио је Вулин.

Напоменуо је да Србија не разматра могућност увођења било каквих санкција Русији и да цени што руска страна показује разумевање наших тежњи да остваримо добре односе са земљама и на Истоку и на Западу.

Андреј Бојцов, председавајући руског дела Међувладине комисије је истакао констатацију комисије да ће, поред актуелних заједничких пројеката, у наредном периоду обе стране пружити пуну подршку да се постојећи позитивни тренд настави и прошири опсег сарадње.

Треће по реду заседање српско-руске Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу одржано је у Сектору за материјалне ресурсе Министарства одбране у периоду од 20. до 21. јуна 2018. године.

Поред чланова комисије заседању су присуствовали и представници организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, компаније ЈП "Југоимпорт-СДПР"“ и компанија из Руске Федерације које непосредно учествују у реализацији договорених активности.

Током заседања, анализиране су досадашње активности и договорени даљи кораци у складу са Планом војнотехничке сарадње, које се тичу набавке, ремонта и модернизације средстава наоружања и војне опреме за потребе српске стране, као и међусобно проширење испорука производа одбрамбене индустрије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво