Вулин: Значајна одлука Либерије да повуче признање Косова

Министар одбране Александар Вулин састао се са либеријским министром спољних послова Гбезонгаром Милтоном Финдлијем и министром информисања, културе и туризма Леном Јуџином Нагбеом и том приликом посебно истакао значај одлуке Либерије да повуче признање Косова као независне државе.

Министар је захвалио либеријској делегацији у име Министарства одбране и своје лично име.

Одлука Владе Либерије показује да је принципијелна, конзистентна и на праву заснована политика Републике Србије дала резултате, поручио је министар Вулин, додавши да ће повлачење признања тзв. Косова долази у тренутку значајном за укупан процес дијалога са Приштином.

Важно нам је, рекао је, што и други препознају исправност ставова наше земље, а то је опредељеност за решавање отворених питања путем преговора, безусловно поштовање Бриселског споразума и залагање за формирање Заједнице српских општина.

Саговорници су се сагласили да се, у вези са питањима од националног интереса обе земље, отварају могућности за успостављање свеобухватне сарадње, укључујући и област одбране, као и да Србија и Либерија имају традиционално добре односе још од Покрета несврстаних те да актуелно унапређење односа не представља почетак већ наставак те сарадње, саопштило је Министарство одбране.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи