Косовска опозиција одбила да преговора о демаркацији са Србијом 

Косовске опозиционе партије Демократски савеза Косова, Самоопредељење и Социјалдемократска партија одбиле су предлог председника привремених косовских институција Хашима Тачија, да буду део "процеса демаркације границе са Србијом", пишу косовски медији. 

"Нема разлога да будемо део дијалога за питање границе, постоје надлежне институције, државна комисија која би требало да се бави тим стварима. Наш став о Тачијевом предлогу је познат и исти важи за питање границе", рекао је секретар Демократског савеза Косова Исмет Баћири, а преноси Унмик у свом прес клипингу.

Тачи је недавно потврдио учешће у наставку дијалога са Београдом, у недељу у Бриселу, и изјавио да ће се на "преговарачком столу наћи и питање граница", пренела је Коха диторе

Поновио је позив политичким партијама за формирање свеобухватог тима, што ће према његовим речима, процес учинити кредибилнијим и транспарентнијим. 

Тачи, коме опозиција оспорава легитимитет да води дијалог у Бриселу с обзиром на то да није добио овлашћење парламента, тврди да "има уставну обавезу да представља Косово и да овај дијалог води до краја".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара