"Либерија препознала напор Србије за очување стабилности"

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је у разговору са министром спољних послова Либерије Гбезонгаром Милтон Финдлијем да је одлука те земље о повлачењу признања косовске независности потврда да је препознат напор Србије да очува стабилност региона и дијалогом дође до компромисног решења.

Премијерка је истакла да је циљ Србије да одржи економску стабилност и успостави политичку и економску сарадњу са што већим бројем држава и партнера у свету.

У том смислу за државу је, према њеним речима, веома значајна сарадња и са традиционално пријатељским земљама, као што је Либерија.

Министар Финдли нагласио је да су две земље повезане традиционалним пријатељством још из доба бивше Југославије и да је Влада Либерије спремна да пружи подршку Србији у свим важним питањима од националног интереса.

На састанку је закључено да постоје велике могућности за сарадњу у различитим областима, пре свега у домену образовања, туризма и пољопривреде.

Председница владе истакла је да су студенти из Либерије добродошли да студирају у нашој земљи у оквиру програма за стипендирање, нарочито у области медицине, јер се на тај начин јачају везе између држава и генерација које долазе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи