Тадић: Вучићеве изјаве – осам одсто истине

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић оценио је у писаној изјави да најновија истраживања показују да је, од онога што говори председник Александар Вучић, само осам одсто истина.

"У светлу такве статистике не чуди што се Вучић хвали изузетним угледом Србије у свету, док светски медији пишу о диктатури у Србији и лажној међународној подршци добијеној на основу сервилности у погледу Косова", сматра Тадић.

Он је указао да Вучић зато мора сваки дан да понавља како је саветодавно мишљење Међународног суда правде "восак на коверти косовске независности", иако то мишљење није имало никакав пресуђујући и обавезујући карактер ни за једну државу у свету.

Тадић, некадашњи председник Србије, позвао је Вучића на ТВ дуел како би пред грађанима упоредили своје ставове о Косову.

"И док год Вучић избегава такав дуел у ком бисмо пред грађанима упоредили наше истине о Косову, он је једна најобичнија политичка кукавица и популистички хушкач, који се упркос сталним хвалисањем властитом храброшћу у ствари плаши јавног дијалога", поручио је Тадић.

Вучић сматра да је српско друштво у улози таоца Вучићевог и напредњачког поимања света у ком се више не разазнаје истина од лажи, зло од врлине и ненормално од нормалног.

"Корак по корак у Вучићевој Србији дошли смо до тога да већину више ни не занима шта је уопште нормално", оценио је Тадић.

Према његовим речима, драматичним сиромашњем грађана довео је до тога да су грађани фокусирани само на пуко преживљавање.

"У таквим друштвима подршка властима постаје средство опстанка, а не резултат рационалног избора", закључио је Тадић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво