Бандић: Окренути се будућности и поравнати ровове прошлости

Градоначелник Загреба Милан Бандић поручио је да воли Београд и да би било добро за односе Хрватске и Србије да се обе стране клоне да буду велики Хрвати и велики Срби, већ само да буду велики људи.

Милан Бандић је, после састанка са патријархом Иринејем, рекао да када се срећете са једним ауторитетом какав је први човек Српске православне цркве, онда треба слушати, а мање говорити, и још мање преносити медијима.

Рекао је да је са патријархом разговарао о односу међу добрим људима, и да су констатовали да с једне и друге стране треба да се што више окренемо будућности и поравнамо ровове прошлости, као и да будемо сви бољи људи.

Упитан за однос према Београду, Бандић је рекао да воли да дође у Београд, јер се, када дође на Теразије или у Кнез Михаилову, осећа као да је на Тргу бана Јелачића.

"Где год да дођем на простору бивше Југославије, осећам се као код куће", подвукао је он.

Објаснио је да са новим градоначелником Београда Зораном Радојичићем жели да се упозна и разговара о проблемима, пројектима, управљању јавним пословима.

"Ја сам 19 година на челу града Загреба, а Зоран Радојичић је на чело Београда изабран пре две недеље. Желим да му честитам и изразим добру веру у сарадњу, као што сам је имао са Синишом Малим, Драганом Ђиласом и свим претходним градоначелницима", рекао је Бандић.

Додао је да често долази у Београд, јер у њему има неколико пријатељица. "Волим Београд, јер Београд зна живети, а ја волим живот", рекао је Бандић.

Најавио је да вечерас иде на свадбу сину свог пријатеља Бобе Живојиновића.

Изразио је жаљење што неће моћи да прати утакмицу репрезентације Хрватске на Светском првенству против Аргентине, нагласивши да данас има друге приоритете, али да ће крајичком ока пратити резултат преко интернета.

"Навијајмо данас за Хрватску, а сутра за Србију. Дабогда се срели у финалу", поручио је Бандић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво