Министри о нападима на Вучића

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је да напади на председника Србије и његову породицу представљају покушај да се заустави дијалог Београда и Приштине и покушај да Србија скрене са курса политичке стабилности, модернизације земље и чланство Србије у ЕУ. Сваки пут када започну разговори о Косову и Метохији догађаће се салве напада на Вучића, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Према речима потпредседнице владе Зоране Михајловић, неки желе да Косово остане трајно нерешено питање и замрзнути конфликт, који ће давати "вештачко дисање и одржавати у животу њихове политичке каријере".

Међутим, сматра Михајловићева, то није интерес Србије и њених грађана, који су то јасно потврдили и подршком на изборима онима који решавају проблеме, а не онима који се крију иза њих.

"Они који су у политичкој арени неколико пута убедљиво поражени сад покушавају да зауставе Вучића нападима на чланове његове породице, што је недопустив и недостојан начин политичке борбе", навела је Михајловићева у изјави за јавност.

Михајловићева каже да су они који нису имали храбрости да изнесу чак ни свој став у јавности у вези с Косовом у дијалогу који је био јаван и отворен, данас први који ће напасти сваки потез и корак који би водио компромисном решењу и помирењу између Срба и Албанаца.

"Проблем Косова није створила ова Влада, нити га је створио Александар Вучић, али је потез одговорног државника био да се покрене дијалог и крене у решавање овог питања, зарад будућности Србије и генерација које долазе", закључила је Михајловићева.

"Кад год се прича о КиМ, напада се Вучић" 

Сваки пут када започну разговори о Косову и Метохији догађаће се салве напада на председника Александра Вучића, најпре на његову породицу и на његове сараднике, а затим ће кренути бесмислени протести и догађаји који у јавности треба да створе лошу слику о држави Србији, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Вулин је то рекао новинарима који су га питали да коментарише најновије нападе на породицу председника Србије.

"Увек када се председник Вучић супротстави неким неприхватљивим захтевима када је реч о Косову и Метохији, а то ради стално, увек ће имати овакве нападе. И колико год његова политика и одлучност да чува Србију буде снажнија биће све јачи напади", казао је Вулин.

Према његовим речима, Вучић је храбар човек и, како каже, зна да је он у стању да издржи ове нападе, али да ће их бити више - хоће.

Вулин је рекао да мисли да је крајње време да се представници Европске уније, као наши медијатори, одреде према понашању Приштине чији челници поручују да нема о чему да се преговара и кажу да ли смо равноправне стране и да ли нас доживљавају као стране које имају право на сопствене интересе.

"А како се буду приближавали неки нови преговори тако ћете имати серију напада на Вучића, бесмислене протесте и све оно што Србију треба да дестабилизује и да ослаби преговарачку позицију нашег председника", закључио је министар одбране.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара