Управљачки тим ЗСО и Јевтић о повратку расељених

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина је са потпредседником косовске владе и министром за заједнице и повратак у оставци Далибором Јевтићем разговарао о начину на који питање повратка расељених и унапређења услова њиховог живота треба да буде третирано у нацрту статута Заједнице.

Чланови Управљачког тима, наведено је у саопштењу, истакли су да ће тој теми бити дат приоритетан значај, будући да је један од циљева Заједнице српских општина, према договорима постигнутим у Бриселу, усвајање мера ради побољшања услова живота повратника.

Заједница српских општина би, како је констатовано, да би испунила тај задатак морала да буде саговорник међународних организација у области повратка расељених на територију Заједнице, али и да има могућност да сарађује и пружа помоћ повратничким насељима која се налазе ван Заједнице.

Заједница би такође, према мишљењу Управљачког тима, требало да има и кључну улогу када је реч о изради, одобравању и реализацији пројеката изградње насеља и стамбених јединица за повратнике.

На састанку је било речи о оствареном степену повратка расељених Срба и другог неалбанског становништва на Косово и Метохију и констатовано да би ангажовањем Заједнице српских општина могли бити створени бољи услови за одржив повратак.

Управљачки тим је захвалио потпредседнику Јевтићу, али и министру администрације локалне самоуправе у оставци Ивану Тодосијевићу, на томе што су обезбедили подршку владе процесу израде нацрта статута Заједнице српских општина, наведено је у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара