Брнабић примила у опроштајну посету амбасадорку Индије

Премијерка Србије Ана Брнабић примила је у опроштајну посету амбасадорку Индије у Србији Нариндер Чаухан, којој је захвалила за изузетно ангажовање на унапређењу свеукупних билатералних односа и јачању традиционалног пријатељства две земље.

Ана Брнабић је констатовала да су у претходном периоду постигнути изузетни резултати у развоју политичких односа две землке, али и економској сарадњи, имајући у виду да су данас у Србији присутне најзначајније индијске привредне компаније.

Србија веома цени чврст став Индије о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, рекла је Брнабићева, додајући да је уверена да ће Србија и у будуће имати подршку ове пријатељске земље у очувању свог суверенитета и националног интегритета.

Премијерка Србије је истакла да је посебно задовољна због доласка индијске компаније ТАФЕ, која је ове године откупила бренд српске фабрике за производњу трактора ИМТ.

Амбасадорка Чаухан рекла је да су индијске компаније веома задовољне условима пословања на српском тржишту, који су од пресудног значаја за долазак још већег броја инвеститора у Србију.

Она је изразила задовољство што је заједничким радом у протеклом периоду унапређена сарадња и у областима пољопривреде, здравства, културе, образовања, ИТ сектора, туризма и спорта.

Саговорнице су се сложиле да ће предстојећа посета потпредседника Индије Венкајах Наидуа Србији, планирана у септембру ове године, дати посебан импулс даљем развоју наших свеукупних билатералних односа.

Премијерка Брнабић још једном је захвалила амбасадорки Индије на постигнутим успесима и изузетном залагању током службе у Србији и пожелела успех на будућем професионалном ангажману, саопштено је из Владе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи