Гојковић: Захвалност Либерији на одлуци о Косову

Председница Народне скупштине Маја Гојковић захвалила се Либерији на одлуци да повуче признање једнострано проглашене независности Косова, истичући да је то значајно и за укупан процес дијалога са Приштином.

Гојковић је, у разговору са либеријским министром спољних послова Гбезонгаром Милтоном Финдлијем, нагласила да се овом одлуком Република Либерија придружила групи пријатељских земаља које су повукле признање, истичући да је то изузетно значајно за Србију и укупан процес дијалога са Приштином.

Гојковић је указала да посета министра спољних послова Либерије има изузетан значај у склопу традиционално пријатељских односа и сарадње на коју смо поносни, као и у погледу жеље да продубимо и учврстимо укупну билатералну сарадњу, посебно имајући у виду да наредне године обележавамо чак 60 година од њеног успостављања.

Подсетила је да је управо у згради Дома Народне скупштине одржана оснивачка конференција Покрета несврстаних, а да Србија данас има стратешки циљ јачања и обнављања сарадње са земљама афричког континента на билатералном и мултилатералном плану, уз посебан интерес за домене образовања, привреде, пољопривреде, индустрије, трговине, здравства, образовања и културе.

Гојковић је истакла да је Народна скупштина отворена и потпуно спремна на развијање међупарламентарне сарадње на највишем нивоу и на нивоу радних тела два парламента, у областима за које постоји посебан интерес за сарадњу, као и у међународним парламентарним организацијама.

Председница парламента је поздравила потписивање више споразума о сарадњи Србије и Либерије и нагласила да је Скупштина Србије спремна да допринесе унапређењу свеукупне билатералне сарадње путем ратификације споразума.

Министар спољних послова Либерије Гбезонгар Милтон Финдли истакао је да Либерија жели да унапреди и конкретизује сарадњу са Србијом у бројним областима, посебно привреде, пољопривреде, туризма и заложио се за јачање сарадње на парламентарном нивоу, као посебно важног сегмента односа две државе.

Министар информисања, културе и туризма Лен Јуџин Нагбе је указао да Србија и Либерија имају традиционално добре односе још од Покрета несврстаних и да актуелно унпређење односа не представља почетак већ наставак те сарадње.

Нагбе је нагласио да је, у у складу са тим, важно да се размотре конкретне могућности унапређења сарадње у интересу обе државе и њихових грађана, као и да постоји обострани интерес и добра воља за то, саопштила је Народна скупштина.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара