Муковић осудио Хотијеву злоупотребу питања Санџака

Председник Бошњачке народне странке и државни секретар у Влади Србије, Мујо Муковић, осудио је злоупотребу питања Санџака у решавању и намиривању албанских националних интереса и отворене претензије на делове те регије о чему је говорио Реџеп Хоти, саветник председника привремених приштинских институција.

"Најоштрије осуђујем покушаје исцртавања нових граница на штету бошњачког народа, који је вековима аутохтон на подручју Санџака, где живи заједно у миру са Србима и другим народима. Санџачки Бошњаци нису малолетан већ зрео политички народ, који је део бошњачког националног корпуса на простору бивше Југославије", поручио је Муковић у писаној изјави достављеној медијима.

Председник Бошњачке народне странке је поручио да своје националне интересе, на овим просторима, "Бошњаци треба да решавају мирним путем и политичким средствима у склопу европских интеграција југозападног Балкана".

Хоти је раније рекао да подела Космета, о чему се, како је навео, говори у Београду није на дневном реду, а и ако би била онда би то значило да се "Косову припоји санџачка област и део југа централне Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се