Ђурић о Тачију: Погрешне рачунице неких...

То што Тачи говори јасно показује да неки замишљају да ће бити довољно да доведу делегацију Србије и председника Вучића за сто у Бриселу и да добију све, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

"Али, не треба да рачунају на то, јер се то неће догодити", рекао је Ђурић за Танјуг, на питање како види Тачијеву изјаву уочи наставка дијалога, у недељу, да ће на преговарачком столу бити и питање граница.

Ђурић додаје да овакве изјаве јасно говоре и о количини притиска коме ће Србија и њен председник по овом питању бити изложени.

"Али, могу да вам кажем и да ће могућност да се нешто на тај начин постигне бити управо обрнуто пропорционална количини притиска који се на председника Вучића по овом питању врши", каже директор Канцеларије.

Што се тиче Тачијеве приче да неће дати ни милиметар територије Косова, уопште не разумем о чему он говори, додаје Ђурић, пошто, како каже, његов, Тачијев, није ниједан једини милиметар територије Аутономне покрајине Косово и Метохија.

"Због очигледног потпуног одсуства спремности Приштине за компромис и озбиљан разговор, од предстојећих разговора у Бриселу не очекујем ништа", закључује Ђурић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво