СНС: Стати на пут бахатој власти у Параћину

Општински одбор Српске напредне странке у Параћину сакупио је потписе за расписивање превремених локалних избора у тој општини како би се, како је поручено са данашњег скупа СНС-а организованог у оквиру подршке расписивању избора у тој општини, стало на пут бахатој власти у Параћину.

Председник СНС-а Александар Вучић обратио се телефонски окупљенима на скупу у позоришту у Параћину и поручио им да Србију и СНС очекују велики притисци, те да је зато потребно радити јаче и снажније како би се одолело тим притисцима 

Вучић је присутним члановима СНС-а захвалио на раду, жељи и енергији да мењају ствари, са надом да лоша власт не може довека да траје и да они могу много тога боље и више да ураде за грађане у Параћину.

Захвалио им је и за напоре које су чинили на парламентарним и председничким изборима у којима је СНС односила победе.

"У читавом Поморављу и у Параћину је то било од великог значаја и желим да вам кажем да очекујете у наредном периоду велике притиске и на нашу земљу и на нашу странку", рекао је Вучић и додао да је у том смислу важно да се уједине и буду снажнији, чвршћи и амбициознији него икада.

"Да би неко рушио и срушио Србију, он мора да руши и СНС и то ће да чине по сваку цену и зато је јако важно да разумете зашто они то желе. Споља ће нас рушити јер они желе, многи од њих, лутке на повоцу, људе који не желе слободу и независност своје земље и народа, већ желе људе који ће да слушају само њихове налоге", истакао је Вучић.

Додао је да је СНС данас јака као странка, као и да је држава Србија сувише јака, те да је потребно ослабити је, како би се могло играти са њом.

"Ослабити је изнутра и зато користити тајкуне, лопове и криминалце и Ђиласове и Пауновићеве да покажу како они на различите начине могу да успоравају промене у земљи, уништавају животе грађана Србије, од блокирања путева, до лажног тровања воде, до лажних отмица и убистава, јер све им је лажно, једино паре које су покрали им нису лажне", навео је председник СНС.

Истакао је да ће СНС зато да се бори, јер постоје они који сневају и раде за бољу будућност наше деце и који не раде само за своје џепове.

Замолио је чланове СНС-а у Параћину да иду од места до места, од села до села у општини Параћин и да објашњавају људима шта се дешава, како би могли да прихвате ударце који иду на њих, те како би 21. октобра, на десетогодишњицу странке, могли да представе и кажу, не само шта су урадили за 10 година, већ који је план за наредних 10 година.

"И у наредних 10 година треба да владају и управљају Србијом најбољи, а не најгори, а ти најбољи то сте ви, то су добри, искрени и поштени српски домаћини", поручио је Вучић и додао да је за то потребно да раде тешко и напорно свакога дана, те да се боре јаче и снажније.

"Ако ја у суботу и недељу морам да проведем са Тачијем, а можете да мислите како ми је то лепо, онда истовремено можете ви да се борите још снажније него до сада", истакао је Вучић.

Ђурић: Да се окупимо и ујединимо око политике подизања Параћина

Окупљенима се обратио и потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић и истакао да се Србија суочава са притисцима и то пре свега када је реч о КиМ, те да се ти притисци праве да би ослабили Србију пред кључне разговоре о јужној покрајини.

"Није случајно, немојте да вас неко обмањује, што се у недељи пред разговоре о КиМ фабрикују разне отмице и блокаде, то није случајно", навео је Ђурић.

Додао је да се српски народ на КиМ суочава са великим проблемима, да тешко живе, те да их има 120.000, који са још неколико десетина хиљада људи других националности желе да буду део Србије.

"Ти људи живе у тешким условима и ако будемо обезбедили мир и безбедност Србима на КиМ, Срби ће опстати као народ и наша је дужност да им то обезбедимо. Зато ћемо предвођени председником Србије Александром Вучићем водити тешке и озбиљне разговоре са циљем да издејствујемо то да цела Србија може мирно да спава, да не размишља свако јутро и свако вече да ли ће неко да запуца на наше људе, направи нови погром", истакао је Ђурић.

Навео је да су међународне прилике такве да Србија мора да ради на пријатељствима са земљама широм света и додао да СНС може да буде поносни на то што ће у Србију по други пут доћи председник једне огромне државе као што је Кина, Си Ђинпинг.

Указао је да су наредне недеље по много чему кључне за Србију, те да СНС као странка мора да пружи пуну подршку заштити националних и државних интереса. 

"Ниједан важан циљ, ни обнову наше економије, која је кренула да се обнавља из периода када је разорено готово све, јачање наших институција, јачање и одбрамбених капацитета и снагу наше војске, не можемо да остваримо ако и овде у Параћину не изборимо кључни предуслов, а то је да се окупимо и ујединимо око политике подизања Параћина са колена", навео је Ђурић и додао да ће Параћинци у томе имати подршку СНС-а и читаве Србије.

Говорећи о демографској слици Србије, Ђурић је навео да се мора поправити ситуација, јер је број пензионера повећан у последње четири деценије неколико пута, као и да је Србија према званичним подацима пала испод седам милиона становника.

"Ако овако наставимо, Србија ће 2060. године бити земља са 3,1 милиона становника, од чега би најубедљивија већина становника били наши најстарији суграђани", рекао је Ђурић.

Поручио је да је задатак СНС-а да сачувају јединство које омогућава да Србија јача и на међународној сцени, као и опоравак српске економије.

"Ако наставимо овим путем моћи ћемо да будемо поносни на то што смо били генерација која је Србију дигла и усправила са колена, која је оставила чврсту, снажну, успешну државу у којој и људи могу да живе пристојно од свог рада и војску за коју знамо да због ње никоме неће пасти на памет да размишља да на Србију звецка оружјем. За све то је потребно пуно труда и рада", закључио је Ђурић.

На почетку скупа приказан је кратак филм о томе како је Демократска странка уништила некада богату општину Параћин, на чијем се челу налазе 18 година.

Окупљенима се обратила и секретарка Општинског одбора СНС-а Параћин Весна Петровић која је поручила да је у том граду из дана у дан све више оних који желе промене, те да су до данас прикупили више од 20.000 потписа за расписивање локалних ванредних избора. 

"Наши грађани су дали потпис за бољи и успешнији Параћин. Сваки потпис је вапај за бољи живот наше деце и нас. Желимо инвестиције и радна места, а озбиљни инвеститори не иду у места где влада корупција", нагласила је Петровићева.

Додала је да СНС у Параћину жели да што пре гради фабрике и путеве, школе и обданишта, здравствене установе... 

"Желимо да наша деца не напуштају Параћин", истакла је Петровићева.

Скупу се обратио и члан Председништва СНС-а Александар Јовичић који је рекао да се због деце и перспективе града морају послати у историју они који уништавају Параћин. 

"Зато вас молим да се што више младих укључи у ову борбу да за пет година имамо бољи Параћин", рекао је Јовичић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво