Посланици о новинару Цветковићу, НАТО-у, Омеровићу...

Посланици Скупштине Србије постављали су питања члановима владе и државним органима, након чега су наставили претрес о амандманима на измене и допуне Закона о локалној самоуправи, а интересовало их је и да ли се Србији спрема "црногорски сценарио" да се о учлањењу у НАТО одлучује у парламенту, а не на референдуму, да ли има цензуре и да ли постоји паралела између догађаја у Србији и Украјини.

Посланик СРС Алекасндар Шешељ каже да се појавила информација да северноатлантски пакт планира да организује клуб од 100 утицајних људи који би промовисали учлањење Србије у НАТО.

"Мислим да је власт дужна да одговори на те наводе. Да ли је истина да је почео напад на свест коју има српски народ да је више од 85 одсто људи против учлањења. Да ли нам се спрема сценарио из Црне Горе где је одлука о учлањењу донета у скупштини, а не на референдуму", питао је Шешељ премијерку и министре унутрашњих и спољних послова.

Питао је и када ће Скупштина да избаци Меха Омеровића из одбора за контролу служби безбедности, наводећи да Омеровић није достојан да котролише службе безбедности имајући у виду скандал који је направио.

Посланик на листи СНС Маријан Ристичевић питао је да ли постоји паралела између догађаја у Србији и Украјини и догађаја попут тровања руског шпијуна Скрипаља у Енглеској и кампање која се у Београду водила у вези са наводно затрованом водом, као и између нестанка руског новинара у Украјини и нестанка новинара Цветквића у Белој Цркви.

"Да ли постоје одређене паралеле односно политичке смицалице да би се наудило власти?", упитао је Ристичевић алудирајући на ситуацију која се недавно догодила са руским новинарем који се појавио жив и здрав након што је претходно инсценирао своју смрт.

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је зашто бесплатне ваучер за летовање не могу ад добију домаћиће.

"Апелујем да се та грешка исправи и да те помало заборављене хероине, стубови породица стекну то право", рекао је Вукадиновић.

Такође, питао је министарство правде да објасни праксу да о истрагама говоре сви, од државних руководиоца до медија, али не и они који једини на то имају право.

Посланик групе слободних посланика Александар Стевановић је говорећи о феномену лажних вести питао министарство здравља шта ће да учини да спречи "фејк њуз" у вези са вакцинацијом.

Питао је и министарку за европске интеграције Јадранку Јоксимовић шта се ради на билатералној дипломатији да се процес отварања поглавља убрза, јер ако Србија настави овим темпом неће моћи да уђе у ЕУ до 2025. године.

Посланик Народне странке Мирослав Алексић питао је владу на који начин ће надокнадити штету пољопривредницима с обзиром да су размере штете од поплава катастрофалне.

"Зашто Србија није у стању да плати противградне стрелце, да осавремени систем противградне заштите. Чекамо те арапске паре за наводњавање пет година...", рекао је Алексић и додао да у Србији не постоји превентивно деловање већ само "сажаљење" за пољопривреднике када се нешто догоди.

Министарство финансија је питао "докле ће влада да крши закон о буџету", јер се за пољопривреду издваја мање од пет одсто. Данас је аграрни буџет, каже Алексић, мањи него 2012. године.

Ана Стевановић из Доста је било питала је министарство информисања и културе, али и просвете да ли у Србији има цензуре и зашто је у Вршцу забрањена представа "Зашто слушам Марчела".

Самостална посланица Мариника Тепић поставила је питање у вези са случајем несталог, па пронађеног новинара Стефана Цветковића.

Имала је питање за МУП да ли ће да испитује и функционере СНС са којима је Цветковић био у контакту, а са некима од њих је, каже, имао и проблема.

"Одакле подаци за алузије и пројекције да се оптужују страни фактори, а нису се позабавли контактима које је Цветковић имао са високим функционерима СНС", рекла је Тепић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво