Вучић: Опозицију не интересује Цветковићева "глава", већ моја

Опозицији не одговара што је новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав, рекао је председник Александар Вучић и поручио опозиционим лидерима да се лажима и неистинама не побеђује.

Одговарајући на питање новинара о случају Цветковић, Вучић је истакао да је расветљавање тог случаја посао тужилаштва и полиције и да због тога на недавној прес-конференцији није желео да улази у детаље, али је говорио јер су, заправо, њега унапред оптуживали за Цветковићев нестанак.

"Важно је да је пронађен. За оне особе које ми соле памет, које иду по баловима и страним амбасадама, што кажу зашто сам уопште говорио о том случају, поручио бих им: говорио сам зато што сте мене унапред оптуживали да сам убио новинара, иако је био жив и здрав", објаснио је председник.

Указао је да је Јанко Веселиновић, којег назива "Ђиласов потрчко", писао да ће, ако се испостави да је новинар убијен, летети Вучићева глава и оставке.

"Они су тужни што је жив и здрав. На нашим лицима видели сте радост што смо га нашли, а на лицима неких само што нисте видели сузе. Наше политичке противнике не интересује Цветковић, већ само како могу нешто да прикаче Вучићу", рекао је председник.

Указао је на кампању коју, каже, воде Ђиласови медији тврдећи да је Цветковић нестао зато што је извештавао о убиству Оливера Ивановића.

"Он је извештавао да се ради о криминално мафијашком убиству, које нема везе са политиком. Тих лажи и бесмислица које износе на дневном нивоу нема краја. Не можете никада да победите лажима и неистинама. На сваку бесмислицу сам спреман да одговорим и на дневном нивоу", поручује Вучић.

"Зна ли ико иједно уверење Бориса Тадића?"

Моја уверења су Србија као модерна, сигурна и безбедна земља, правна држава, економски богатија, рекао је председник Вучић.

Председник је тако одговорио на питање новинара о изјавама Бориса Тадића да он, Вучић, нема ни уверења, ни политику, те о изјавама и идејама других опозиционих политичара о "драматизацији" ситуације како би се покренуо талас против власти.

Не плаше га, каже, изјаве људи који уверења и немају, већ је све што их води у политици и животу наставак пљачке својих грађана и враћање земље у банкрот.

"Замислите како то изгледа када Тадић некоме каже да има или нема уверење. Знате ли иједно уверење Бориса Тадића. Зна ли га ико у Србији", упитао је Вучић.

Његова уверења су модерна и богатија Србија, за разлику од, не зна каквих, уверења која нису давала никакве резултате, сем резултата да је земља доведена до банкротства, и била са далеко мањим угледом у међународној заједници него што је то данас.

Тадић никада није видео Си Ђинпинга, нити је позиван 12 пута у Москву, да оде на параду, да буде по неколико дана са председником Русије Владимиром Путином, подсетио је председник.

Додао је и да Тадић нити је отворио преговоре са ЕУ, нити добијао датуме за отварање преговора са ЕУ, "већ Александар Вучић".

Навео је и да држава има суфицит три године заредом, да када се говори о ребалансу то значи да се прича о већим давањима за грађане.

Одговорио је и на друге критике опозиције, попут приче о криминализацији на коју, каже, може само да се осмехне, али "кисело", јер долази од оних који су "изродили" највеће лопове и криминалце, "од Драгана Ђиласа, Вука Јеремића до свих могућих тајкуна који су им служили само за рекетирање сопствене државе".

Рекао је да су од банака узимали кредите од, на пример, 20 милиона евра, "што је радио преварант из Шапца Петровић", заједно са Тадићем и Ђиласом, Јеремићем, са свима њима и дају му три милиона евра, док тајкуни постану велики бизнисмени, "а нико не враћа паре држави".

"Пробајте данас да добијете кредит, а да га не враћате. Покажите ми било кога ко то може да уради", упитао је Вучић.

Ко зна колико би тек покрали, каже, да су стварно били популарни колико он, као што то замишљају.

"Замислите Ђиласа који каже 'украо сам 100 милиона евра' за тих пет година, а замислите да је имао дупло већу популарност колико је тек могао да украде", подвукао је Вучић.

Оценио је да је Тадић у праву када је рекао за њега да жели да остане уписан у историји и поручио да је то тачно, да жели да остане уписан по томе да је "проблеме које су Тадић и његови Ђилас и остали оставили по питању банкротства, да је Београд сишао на реке после стотина година покушаја, да је сачувао мир и стабилност и драматично подигао углед Србије".

"Успели смо да вратимо Србију из амбиса"

Питање је, каже, да ли ће успети у намери да се реши косовскометохијски чвор, "али се бар боримо и успели смо да вратимо Србију из амбиса, где су нас закуцали и ставили печат пресудом МСП, у другачију позицију".

Сада се преговара са Србијом, додаје, за разлику од тадашњег доба, када су ови који га критикују ставили "восак на коверту" независности.

Како је рекао, сања о томе да људи за 20, 50 година кажу нешто добро о времену када је био премијер и председник Републике, да сматра то часним и да тиме онај ко је на власти и треба да се руководи.

Ти људи немају политику, те у медијима које контролишу стално помињу да треба само да се уједине, да се удруже...

"То је сада страшан страх да ли ће да се уједине Ђилас и Бошко Обрадовић", приметио је Вучић и упитао је л' треба неко да се плаши што ће њих 18 да се удружи. "А за шта... је л' да нас врате у банкроство? Где да нас одведу Обрадовић или Ђилас", навео председник.

Како је рекао, уз све то прихватају вођство онога који је добио дупло мање гласова него што су Јанковић и Јеремић имали на председничким изборима у Београду.

У свему томе има и оних споља који не желе снажну Србију, рекао је председник Републике и нагласио да је много пута чуо да не може да се преговара док је он тако снажан, а Тачи тако слаб.

Његов одговор на то је, каже: да ли да одсече себи обе ноге, како би ми били много слабији.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво