Вучић и Тачи у недељу на новој рунди дијалога у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи требало би да се састану у недељу 24. јуна на новој рунди дијалога у Бриселу, потврђено је РТС-у.

Како је раније Танјугу речено у Европској служби за спољне послове, два председника би на новом састанку требало да првенствено разговарају о постизању свеобухватног споразума о нормализацији односа, док ће имплементација већ постигнутих споразума бити на другом месту агенде. 

Дијалог на високом политичком нивоу између председника Александра Вучића и Хашима Тачија последњи пут одржан је 23. марта у Бриселу.

И тада се разговарало о свеобухватном споразуму, али је председник Србије највише инсистирао управо на теми формирања Заједнице српских општина.

Само после три дана уследило је хапшење Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију, и ново захлађење односа на релацији Београд-Приштина.

Пред нови састанак двојице председника, у петак и суботу, требало би да се одржи још једна рунда техничких разговора делегација Београда и Приштине.

У ЕУ нису желели да коментаришу како је протекао данашњи билатерални састанак ЕУ и делегације Приштине која је до сада одбијала да настави технички дијалог са Београдом условљавајући своје присуство променом агенде и фокуса "са Заједнице српских општина на све неиспуњене договоре, укључујући и енергетику".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво