Живковић: Организатори 5. октобра ни сијалицу нису хтели да покваре

Самостални посланик Нове странке Зоран Живковић наводи да онима који су организовали 5. октобар ни на крај памети није било да се у здању Народне скупштине поквари ни сијалица, а нарочито да се украду уметничка дела или спали парламент.

Зоран Живковић је питао зашто би неко од њих спаљивао простор у коме треба да раде.

Навео је да је након тог догађаја покренута велика полицијска акција у којој је враћено скоро 50 одсто онога што је украдено, те да постоје спискови шта је украдено, а шта враћено.

"Био је формиран и Фонд како би здање парламента било обновљено", рекао је Живковић који сматра да истрага не треба да буде прекинута.

У вези са тим, показао је фотографију направљену 5. октобра на којој се виде људи испред парламента, а међу њима је и Никола Петровић, кум Александра Вучића.

"Не оптужујем њега, само дајем свој допринос у борби за истину", рекао је Живковић и позвао надлежне, а нарочито републичког јавног тужиоца Загорку Доловац да се изјасне о томе и да се евентуално пронађу људи који су спасили или украли уметничко дело.

Истакао је да су организатори 5. октобра осудили крађу која се десила, а конференцију за новинаре председнице парламента Маје Гојковић оценио као мали "игроказ" са циљем да се организатори тадашњих демонстрација представе као криминалци и наркомани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво