Амбасаде САД и Немачке: За војску Косова нужне измене устава

За трансформацију косовских снага безбедности (КСБ) у косовске оружане снаге неопходне су измене устава, поновиле су свој став амбасаде САД и Немачке, наводи приштински лист "Зери".

Америчка амбасада у Приштини саопштила је да подржава прелазак косовских снага безбедности у оружане снаге, али је подвукла да се то мора учинити кроз измену косовског устава, наводи се у тексту који је пренет у данашњем Унмиковом прегледу штампе.

Исти став, наводи се, изнела је немачка амбасада у Приштини, која је саопштила и да је за тај процес потребна подршка НАТО-а.

Међутим, чланови скупштинског одбора за надзор косовских снага безбедности тврде да међународна заједница није категорично против примене такозваног "плана Б", у складу са којим би оружане снаге биле формиране предлогом закона чије усвајање изискује просту већину.

"Међународна заједница није против, али је једноставно саопштила да би боље било спровести уставне измене", тврди председавајући тог одбора Хаџи Шаља, напомиње косовски лист.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи