Српска листа са Палмером: Компромис кроз дијалог

Представници Српске листе разговарали су у Стејт департменту за замеником помоћника америчког државног секретара Метјуом Палмером, а потпредседник Српске листе Далибор Јевтић рекао је за "Глас Америке" да је став њихових саговорника у Вашингтону био да је компромисно решење могуће постићи само кроз процес дијалога.

Састанак је трајао дуже од уобичајеног, око један сат, и како су пренели представници Српске листе, био је отворен и продуктиван.

Разговарало се о односу Срба и Албанаца после најновијих инцидената на Косову, а представници Српске листе истакли су да су САД заинтересоване за дугорочно решење, преноси Глас Америке.

О томе да ли им је у Стејт департменту сугерисано какво би то решење требало да буде, Далибор Јевтић каже:

"То је питање свих питања, око тога шта то коначно компромисно решење треба да садржи, ако хоћете тако да формулишем. И на то питање тренутно нема конкретног одговора, а одговор се може добити само кроз дијалог".

"Нико вам данас не може рећи, ни овде, нити било где, 'е ово ће бити компромисно решење'... Све се своди на ниво спекулација, а оно што јесте чињеница је да је став и наших саговорника овде у Вашингтону и претходно у Берлину, да је компромисно решење могуће постићи кроз процес дијалога и никако другачије. Начин на који ће се дијалог одвијати, ту има неколико предлога да се одвија на два нивоа – високополитичком и локалном, то је нешто што ће се вероватно наћи као предлог у будућности", рекао је за Глас Америке Јевтић, који је и потпредседник косовске владе.

Представници Српске листе такође су наговестили да би дијалог Београда и Приштине у Бриселу требало да се настави крајем месеца.

Представници Српске листе разговарали су раније током дана и са помоћницом заменика секретара одбране САД-а Лауром Купер о последњим инцидентима на КиМ, ставу те листе око трансформације КБС-а у "оружане снаге Косова", као и тренутној политичкој ситуацији, саопштила је Српска листа.

Делагацију Српске листе чине председник листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, потпредседник Српске листе Далибор Јевтић и градоначелник Штрпца Братислав Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара