Брнабић: Очекујем да ЕУ и САД утичу на Приштину

Премијерка Брнабић је изјавила да је Србија показала конструктивност и да је увек спремна на разговоре, а да од ЕУ и других земаља, као што је САД, очекује да утичу на Приштину да покаже озбиљност, примени Бриселски споразум и буде партнер са којим се може разговарати.

"Основно је да када нешто испреговарате и потпишете, то и имплементирате. Бесмислено је без тога разговарати о другим стварима", рекла је председница Владе Ана Брнабић одговарајући на питања новинара након састанка са амбасадорима земаља чланица ЕУ.

Такође, указала је да су инциденти и напади на Србе који живе на КиМ нешто што отежава дијалог и настојање Србије да се пронађе компромис.

Рекла је и да тренутно не види никакав повод за оптимизам, јер нема притиска на Приштину да промени однос према Србима на КиМ и додала да је ту важна ЕУ као посредник разговора Београда и Приштине, али и гарант Бриселског споразума.

Новинаре је интересовало и мишљење премијерке о датуму наставка Бриселског дијалога, а она је подсетила да је он подигнут на председнички ниво.

"Дакле, тај дијалог води председник Србије, могу да кажем само да је Србија увек спремна за разговор, али да Приштина ништа није урадила да имплементира Бриселски споразум, чија је кичма ЗСО", указала је Брнабићева.

број коментара 0 пошаљи коментар