Хан: Позитиван развој атмосфере у дијалогу Београда и Приштине

Европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан каже да види нови импулс у дијалогу Београда и Приштине, мада још нема "ништа конкретно".

Овакав став Хан је објаснио на првом месту променом приступа Приштине, која је, према његовим речима, до сада "са мање воље него Срби" учествовала у дијалогу.

"Можда су раније били мање вољни него Срби око дијалога, али сада разумеју да је то такође у њиховом интересу", каже Хан.

Јоханес Хан је у разговору са сталним дописницима европских медија у Бриселу оценио да на Косову тренутно постоји позитивно расположење.

То је објаснио чињеницом да је Европска комисија после позитивне одлуке косовског парламента о демаркацији са Црном Гором на Косово послала експертски тим који ради финалну процену испуњености услова за визну либерализацију.

"Они су тако видели да добијају нешто заузврат и да има позитивних сигнала и за њих. Убеђен сам да то може да донесе нову енергију и у дијалог", наводи европски комесар.

Јоханес Хан каже да, иако тренутно још нема "ништа конкретно" око дијалога, он осећа "позитиван развој атмосфере" између два партнера у тим разговорима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво