Дачић са делегацијом Бразила

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету подсекретара за мултилатералу, политичка питања, Европу и Северну Америку у МИП-у Бразила, амбасадора Фернанда Симаса Магаљаеса, који је предводио делегацију те земље на билатералним политичким консултацијама два министарства. Дачић је током дана разговарао и са политичким директором и шефом Сектора за билатералу у Министарству иностраних послова Аустрије Александером Маршиком.

У разговору је изражено задовољство због пријатељских односа наших земаља, које ове године обележавају 80 година од успостављања дипломатских односа.

Истакнут је значај који Србија придаје односима са Бразилом, који су веома добри и које карактерише висок степен међусобног разумевања, уз жељу за надоградњом постојеће сарадње у областима од обостраног интереса, посебно на економском плану и по питању унапређења уговорне регулативе.

Изражена је захвалност на принципијелној подршци Бразила по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије, наводи се у саопштењу МСП.

Обострано је потврђен интерес за успостављање континуитета политичког дијалога два министарства спољних послова и за размену посета на нивоу министара спољних послова.

Србија наставља да улаже напоре за трајно решење

Србија је спремна да настави да улаже напоре на плану проналажења трајног решења које ће бити у интересу Београда и Приштине, али и допринети стабилности целог региона, а самим тим и Европе, речено је у разговору министра спољних послова Србије Ивица Дачић са политичким директором и шефом Сектора за билатералу у Министарству иностраних послова Аустрије Александером Маршиком.

У разговору је, наведено је у саопштењу, наглашен значај регионалне стабилности и сарадње и потврђен допринос Србије на плану очувања мира и стабилности.

Дачић и Маршик су указали да су билатерални односи Србије и Аустрије добри и да их карактерише развијена сарадња у свим сегментима.

Као још једна потврда добрих односа издвојена је економска сарадња и указано је да робна размена у 2017. години износи једну милијарду евра.

У разговору је, такође, исказана подршка Аустрије у процесу евроинтеграција Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво