Канцеларија за КиМ: Нема начина да се оправда насиље

Канцеларија за КиМ осудила је данас изјаву косовског председника Хашима Тачија да је "случај Ђурић био непотребан и да је то била провокација српских власти" и поручила да нема начина да се оправда насиље које је у марту почињено над представницима Српске листе и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем.

Они који су наложили и спровели тај беспризорни напад одговорни су за злочин против мира, саопштила је Канцеларија и поручила да се Србија не плаши Тачијевог звецкања оружјем:

"Називати провокацијом српских власти слање до зуба наоружаних зликоваца на голоруке људе на КиМ у марту, који су се окупили да разговарају у демократској атмосфери о могућностима да се превазиђу међунационални анимозитети и конфликти говори о томе да су поједини албански политички лидери у Приштини потпуно изгубили разум и компас."

У Канцеларији истичу да су потпуно непримерени цинизам и лицемерје председника привремених институција самоуправе у Приштини Тачија и његово настојање да релативизује догађај, који је ништа друго него крунски доказ да су сепаратисти на КиМ створили друштво у којем се разговара само језиком "дивљаштва и насиља".

Нема већег злочина против мира него послати казнену експедицију на мирољубиве људе који чине све да се избегну нова страдања и несреће у региону и тај догађај је крунски доказ какво друштво сепаратисти прижељкују на КиМ, а то је друштво албанске супремације и потпуне обесправљености за све остале.

"Уз то, гађење изазива када Србију за геноцид оптужује неко ко је био на челу терористичке банде одговорне за смрт и протеривање хиљада цивила и најгнусније злочине. Тачи треба да зна да се Србија не плаши његовог звецкања оружјем и да никога није импресионирао својом замишљеном снагом, јер од њега имамо више снаге, али и више одговорности према будућим генерацијама и Срба и Албанаца на КиМ", наведено је у саопштењу.

Тачи је рекао, у интервјуу бечком дневнику Пресе, да је "случај" Марка Ђурића био непотребна провокација српских власти, као и да се са председником Србије сагласио да је споразум Београда и Приштине неопходан.

"Ми смо могли или да реагујемо или да прихватимо кршење нашег суверенитета. Слике тога нису биле корисне Косову. Тако нешто не треба да се понови и зато морамо да поново покренемо дијалог са Београдом", рекао је Тачи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво