Брнабић: Вучић се бори за компромис и безбедност грађана

Председник Србије Александар Вучић улаже више од 80 одсто свог времена у налажење компромиса за КиМ, који ће допринети безбедности грађана Србије, али и нашег становништва у јужној српској покрајини, њиховог права на живот и рад, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

"За компромис је потребно најмање двоје, међутим сада је то више чинилаца. Људи у Приштини су рекли да немају своју спољну политику, већ да је то за њих спољна политика САД", рекла је премијерка Ана Брнабић.

Каже да је управо из тог разлога указала да је потребно разговарати и са партнерима из САД о томе какав је дугорочан компромис потребан, као и са колегама из Брисела, који гарантују Бриселски споразум, који више од пет година није имплементиран.

Када је Брисел притиснуо Приштину да имплементира Бриселски споразум у делу за Заједницу српских општина, онда су, каже, почели да причају да ЗСО није важна и да ћемо да губимо време.

"То тако не може. Имате Србију и председника који улаже огромне напоре и храброст да изађе из зоне комфора да бисмо ми показали да је Србија спремна на компромис", рекла је Брнабићева.

Тако је одговорила на питање новинара да ли сматра да ће притисак на Београд у решавању косовског питања бити појачан, а процес убрзан, с обзиром на убрзан процес решавања односа између Грчке и Македоније и БиХ и Републике Српске.

Ипак, премијерка је поручила да уколико немамо другу страну која је довољно одговорна да имплементира оно што је потписала, онда се неће разговарати ни о другим питањима.

Брнабићева је рекла и да верује да ће то бити тешки разговори у будућности, све тежи, док се Бриселски спораузм не имплементира.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво