Пацоли: Земље Квинте саветовале Косово да не аплицира за СЕ

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је да су земље Квинте саветовале да Косово да за сада не аплицира за чланство у Савету Европе, јер нема довољну подршку и та отрганизација се тренутно суочава са финансијском кризом.

Беџет Пацоли је то саопштио члановима одбора за спољне послове косовске скупштине, где је поднео извештај, преноси приштински Зери.

Пацоли је додао да ће Косово ускоро аплицирати за чланство у Интерполу и да његово министарство напорно ради на прикупљању признања независности Косова.

Такође, Пацоли je тражио од помоћнице генералног секретара УН за мировне операције Бинту Кеjте промену формата расправа о Косову, односно смањење броја седница СБ на ту тему, пише приштинска Епока е Ре.

"Свестан сам да немате могућности да измените динамику Савета безбедности УН, али садашњи формат расправа би требало променити. Број седница би требало смањити са четири на једну или две годишње. Наша жеља је да их уопште не буде или да буду држане као дебате иза затворених врата", рекао је Пацоли.

Уз то, Пацоли је рекао да буџет Унмика не би требало да се троши у политичке сврхе, пренето је у данашњем Унмиковом прегледу штампе.

Пацоли је на састанку са званичницом УН навео и да је Косово захвално за "улогу и допринос УН током процеса изградње државе".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво